Архип Куинджи – Arhip KuindjiAzi am cumpărat un album de artă, o cărticică mică publicată la Moscova în 1961, evident în rusă, cu reproduceri alb/negru despre un pictor de care n-am mai auzit. Архип Куинджи, Arhip Kuindji în varianta latinizată, s-a născut în 1842 și a murit în 1910 și este cunoscut pentru peisajele sale. În lucrările sale se simte influența lui Aivazovsky. Astea sunt toate informațiile pe care le am până acum, nu vreau să caut pe net, ar dispărea tot farmecul acestei descoperiri. Tot ce am căutat au fost câteva imagini color special pentru această postare.

Frumoasă ziua de azi, ca de primăvară și cui nu-i place o zi de primăvară timpurie, chiar dacă vine după o iarnă blândă. Când mă gândesc că pe acest album am dat cât pentru câțiva covrigi, ce valorează mai mult, doi covrigi sau o carte de artă? Nu aștept niciun răspuns, evident. Voi deschide dicționarul pentru a traduce încet încet cartea, până atunci rămâneți alături.

Archip_Iwanowitsch_Kuindshi_008
.: artist : Arhip Kuindji :. .: titlu : Lacul Ladofa :. .: anul : 1873 :.
Archip_Iwanowitsch_Kuindshi_007
.: artist : Arhip Kuindji :. .: titlu : Seară în Ucraina :.
Noapte pe râul Nipru
.: artist : Arhip Kuindji :. .: titlu : Noapte pe râul Nipru :. .: anul : 1880 :. .: curent : realism :. .: observații : această imagine în alb/negru m-a făcut să cumpăr cartea :.