Este necesară o reacție comună europeană

Este necesară o reacție comună europeană

Acest Mecanism de Stabilitate Europeană (European Stability Mechanism) a fost înființat în 2012, după criza din 2008 așadar, pentru a gestiona viitoarele situații problematice din zona Euro. Subliniez aici zona euro fiindcă celelalte state din UE care nu au ca monedă națională Euro sunt nevoite, ca și până acum, să folosească instituțiile și organizațiile ”tradiționale” ca FMI și Banca Mondială.

Bruno Le Maire a mai declarat că țara sa se va confrunta cu cea mai mare criză după război. În acest moment guvernul franței a promis 45 miliarde de dolari în garanții guvernamentale pentru a sprijini companiile afectate.

În ce privește ramurile industriale afectate acestea sunt multe însă cazul producătorilor de lactate, prezentat de Reuters, este interesant. 18% din producția de lapte de luna trecută a fost surplus iar asta l-a forțat pe ministrul agriculturii din Franța să ceară reducerea producției și să transforme o parte din excedent în praf.

Situația Franței nu este desigur unică, fiecare stat din lume se confruntă acum cu probleme economice mai mari sau mai mici însă la nivel mondial, după cum a spus și Kristalina Georgieva de la FMI, economia s-a oprit. Repornirea ei este strict legată de controlarea epidemiei, restartarea economiei reale și echilibrarea zonei financiare.

Close Menu
%d blogeri au apreciat: