Israel declară stare de urgență

Israel declară stare de urgență

Astăzi, 8 aprilie, guvernul israelian a decretat starea de urgență pe întreg teritoriul țării. Numărul celor infectați a crescut, la data scrierii acestui articol, la peste 9000 de persoane cu 72 de decedați.

Această perioadă va dura cel puțin până pe 12 aprilie și acoperă durata paștelui ebraic. Extinderea perioadei depinde de evoluția cazurilor însă oficialii sunt reticenți să închidă țara pentru prea mult timp, referindu-se desigur la impactul economic. În acest moment guvernul de la Tel Aviv dorește să ajungă la un număr de 10000 de testea realizate pe zi, în acest sens a semnat un contract de 25 milioane de dolari americani cu o companie din China pentru echiparea a 6 laboratoare cu echipamente moderne de testare.

Netaniahu a declarat că în cadrul unei discuții telefonice cu Vladimir Putin, acesta l-a asigurat de sprijinul său și a încurajat munca guvernului israelian. Măsurile adoptate de aceștia sunt foarte asemănătoare cu cele adoptate în Rusia. Mă refer la limita de 100 de metri petru iesirea din casă și asta doar în două scopuri, asigurarea de alimente și plimbarea animalelor de companie. Restul drumurilor, inclusiv spre locurile de muncă este strict supravegheat.

Close Menu
%d blogeri au apreciat: