Lasă gloanțele să zboare / 2010

Lasă gloanțele să zboare / 2010

Când o țară ajunge să fie condusă de oameni lacomi și de gangsteri apare un bandit setat să-i pună tocmai pe aceștia să plătească.

Acest film de acțiune cu multe momente de comedie are în centrul poveștii un bandit care uzurpă rolul de guvernator în orașul ”Gâscă”. Uzurpă e mult spus fiindcă timpul în care sunt plasate evenimentele este unul haotic. După Revoluția Chineză din 1911 și până spre finalul anilor 20, din cauza lipsei unei autorități centrale și unficatoare, câțiva generali au început să-și împartă zonele de control. Din această cauză legea era în multe cazuri arbitrară.

Guvernatorul ”legal” era și el tot un escroc ce venea în orașul Gâscă pentru a percepe taxe de la oameni. Zhang, liderul bandei, are însă în plan să perceapă taxele de la bogați iar asta îl va aduce în conflict cu Maestrul Huang, gangsterul șef din orașul Gâscă și omul care se ocupa de afacerile din zona ale unui general.

Actori: Jiang Wen (Zhang, liderul bandei); Chow Yun-fat (gangsterul Huang); You Ge (fostul guvernator Ma Bangde); Carina Lau.

Regia: Jiang Wen (姜文)

Filmul a fost tradus în română ca ”Furia gloanțelor” însă mai potrivit ar fi să ne referim la film ca ”lasă gloanțele să zboare” mai ales că această propoziție a fost rostită de Zhang într-o secvență de la începutul filmului.

În România puteți urmări filmul pe Netflix, Amazon Prime și există și o versiune pe Daily Motion.

Trailer

Close Menu
%d blogeri au apreciat: