Mesajul președintelui Xi Jinping la Expo 2020 Dubai

Mesajul președintelui Xi Jinping la Expo 2020 Dubai

Din cauza debutului pandemiei de anul trecut majoritatea evenimentelor, chiar și cele de importanță globală, au fost amânate până când lucrurile s-au îmbunătățit sau până când oamenii s-au obișnuit cu “noul normal”. Acest concept de “noua normalitate” a apărut relativ devreme în paralel cu răspândirea virusului iar Emiratele Arabe Unite au fost printre primele, si una dintre cele mai vocale, țări care au căutat modalități de a se adapta unei lumi post-covid (Emiratele Arabe lansează cursuri de guvernare pentru “noua normalitate”).

Expo 2020 Dubai ar fi marcat prezența Emiratelor Arabe Unite ca unul dintre liderii globali care modelează dezvoltarea civilizației umane. Asta își doreau organizatorii. 192 de țări participă cu pavilioane naționale împreună cu o serie de organizații până în primăvara anului viitor. Deși nu este dorința mea să vorbesc despre Expo aici, trebuie să adaug că există trei teme, Oportunitate, Mobilitate și Sustenabilitate iar fiecare țară a ales una dintre aceste teme în jurul cărora și-au construit prezența.

China a mers cu ”Oportunitate” și a construit un pavilion impresionant de-a lungul bulevardului Sunrise (Răsărit). Tema actuală este “construirea unei comunități cu un viitor comun pentru omenire — inovație și oportunitate”. Acesta este în primul rând un eveniment centrat pe Dubai dar este, de asemenea, o oportunitate importantă pentru fiecare țară de a transmite un mesaj lumii. Președintele Xi Jinping a înregistrat un mesaj video care a fost difuzat în timpul ceremoniei de deschidere.

Doamnelor și domnilor, prieteni,

Bine ați venit la Pavilionul Chinei!

Expo 2020 Dubai este prima expoziție mondială organizată în Orientul Mijlociu. Sub tema “conectarea minților, crearea viitorului”, țările au posibilitatea de a-și împărtăși filozofiile și succesul dezvoltării economice și sociale și de a spori dialogul și cooperarea. Acest lucru arată importanța semnificativă a expoziției.

Timpul în care trăim este plin de provocări și plin de speranță. Unde ar trebui să se îndrepte viitorul umanității? Răspunsul Chinei este de a face apel la oamenii din toate țările să lucreze împreună, să răspundă la apelul vremurilor, să consolideze guvernanța globală, să urmărească dezvoltarea bazată pe inovare și să avanseze construirea unei comunități cu un viitor comun pentru omenire.

Tema Pavilionului China este “construirea unei comunități cu un viitor comun pentru omenire — inovație și oportunitate”. Pavilionul prezintă realizările Chinei în domenii precum explorarea spațială, tehnologia informației, transportul modern, inteligența artificială și viața inteligentă. China este pregătită să consolideze schimbul și cooperarea cu alte țări pentru a profita de oportunitățile de dezvoltare bazate pe inovare și pentru a promova în mod activ construirea unei comunități cu un viitor comun pentru omenire.

Doresc pentru Expo 2020 Dubai un succes deplin!

Close Menu