Noua rută feroviară Șanghai-Hamburg

Noua rută feroviară Șanghai-Hamburg

Astăzi, 28 septembrie, ecns.cn a anunțat deschiderea unei noi rute feroviare între Șanghai (China) și Hamburg (Germania). Primul ”Shanghai Express” a pornit spre Europa și urmează să străbată mare parte din Eurasia până să ajungă în orașul german cu o încărcătură de haine, piese auto, produse din sticlă și panouri fotovoltaice.

Rutele feroviare sunt o cale de mijloc între transportul maritim și cel aerian și oferă avantajul unui timp de livrare înjumătățit între cele două extreme geografice ale Eurasiei cu un cost mult mai mic dacă ne raportăm la transportul aerian. Căile ferată oferă numeroase beneficii fiindcă ele străbat teritorii ale altor state (în acest caz), un aspect ce contribuie la coeziunea eurasiatică.

Nu este prima (nouă) rută spre Europa deschisă anul acesta de chinezi iar asta înseamnă că în noua eră se va pune accentul pe interconectarea terestră a Eurasiei. Acest lucru poate deschide oportunități pentru dezvoltarea Asiei Centrale care nu beneficiează de acces direct la ocean.

Se dorește ca trenurile să circule săptămânal pe ruta Șanghai-Hamburg iar în viitor să se ajungă la 500 de călătorii pe an.

Te-ar putea interesa și 40.000 de trenuri au străbătut ruta China-Europa din 2011

Close Menu