Postare de seara No.16 Declarația zileiÎn cadrul acestei postări de seară voi face câteva precizări despre ”declarațiile zilei” fiindcă despre altceva sunt prea obosit să vorbesc. În rest am terminat, de mai multe zile, cartea ”Fascismul liberal” și îi pregătesc o recenzie. Ce pot spune acum este că merită atenția deși nu este o lucrare academică și autorul nu-și ascunde propria poziționare mai puțin neutră în raport cu subiectul. Consider că informațiile sunt prezentate obiectiv și cu o logică de bun simț.

Prin ”declarațiile zilei” încerc să stabilesc o serie de segmente de influență ce au corespondențe în temele principale ale momentului dar și să dezvolt anumite segmente pe care nu le consier destul de analizate în presă. Nu estetica declarației mă interesează în mod special și nici cine o spune, urmăresc momentul și în ce măsură evenimentul (declarația, remarca, hotărârea) se leagă cu celelalte pentru ca adunate să construiască o hartă a prezentului. Previzibile, banale, impresionante sau șocante, aceste texte trebuie să spună o poveste pe măsură ce se vor înmulți. Comentariile au rolul de a le prezenta în context.

Sunt zile când parcă globul tace și altele în care nu știu ce mesaj să aleg, mă ajută să îmi dezvolt și capacitatea de a face selecții și de a găsi ceva acolo unde poate alții nu văd nimic. Până acum este o experiență interesantă (și costisitoare ca timp) aceea de a cerne printre aproape 100 de siteuri de știri pentru a căuta deosebitul (în contextul proiectului).

O seară faină tuturor.

(Accept, Midnight Mover – because my neighbor is a midnight mover… of furniture)