Postare de seara No.18 Generația Facebook

Postare de seara No.18 Generația Facebook

25-08-2016 - declaratie - aurelpopCe a spus domnul rector Aurel Pop este, în cele din urmă, corect. Această declarație însă cântărește destul de greu fiindcă se adresează unei întregi generații, din acest motiv doresc să nuanțez problema. În primul rând, istoric vorbind, care generații au fost mai bune? Numai în secolul trecut au murit milioane și alte milioane au urmat trâmbițele unora și altora fără să-și pună întrebări prea profunde. Este bine să aveți pretenții de la noi însă și noi avem pretenții de la voi, dacă este să transformăm problema într-una între generații. Generația Facebook și Google are ghinionul și norocul să trăiască în aceste timpuri și suntem călători pe un drum trasat de generațiile precedente.

Elitele României unde sunt? Unde sunt intelectualii și oamenii de cultură, prin ce restaurante îi putem vedea, pe la ce festivaluri și conferințe, întruniri și banchete? Pe stradă nu îi văd, nu sunt implicați în viața reală. Lipsa voastră a generat valul de nulități și pentru asta nu vă pot ierta. Sunt oameni din generația Facebook și Google care au făcut mai mult ca dumneavoastră, ca Pleșu, ca Liiceanu sau ca oricare. Nu vroiam să generalizez. Unde au fost elitele când s-a închis TVR Cultural pentru ca acum să vă plângeți că generația noastră nu are ”capacitatea să compare și să ia decizii în cunoștință de cauză”? Unde sunt elitele când de două decenii (and counting) sistemul de învățământ este ”un zero” ce produce fantasme? De abia de câțiva ani încep să se repare din greșeli însă este oare destul?

Nu putem cu toții să avem o ”educație aleasă” fiindcă mulți nici nu știu ce înseamnă asta, nu au văzut așa ceva în familie și chiar dacă ar fi văzut asta nu e o garanție a unei dezvoltări corecte. Aici intervin cei care pot oferi un ajutor acelei scântei din fiecare, să nu se stingă în noroi.