Postare de Seară No.22 Tunelul

Postare de Seară No.22 Tunelul

De ceva timp în tunelul care leagă cele două stații de metrou din zona Unirii și-a făcut apariția o dungă galbenă pe plăcile de gresie, este o tentativă de ”decongestionare” a zonei. Personal am asistat la câteva zile când efectiv stăteam minute în șir, în coloană balamucită, în tunel, încercând să schimb magistralele. Ce au făcut autoritățile acum, la care se adaugă 3-4 paznici ce se strâng la o cotitură în afara fluxului de călători la taclale, nu înseamnă nimic. Este o logică în a separa direcțiile de mers însă nu vorbim de mașini aici. Dacă tot au pornit în ritmul acesta eu zic să facă și un sens giratoriu în fața fast-food-ului.

plan_unirii_2_345

sursa: tramclub.org

Dar dacă se gândesc să monteze benzi rulante? Pe acelea chiar nu văd cum să le fentezi. Nu știu din punct de vedere tehnic cât de ușor se poate executa o astfel de lucrare fiindcă tunelul nu este nici pe departe destul de înalt. Fiind făcut pentru muncitorii împovărați de lupta pentru construirea socialismului, pasajul mirific nu mai este încăpător pentru corporatiștii ce păstrează cu fală un nume… scris pe ecuson. Ar ieși astfel un lucru demn de milă și dispreț cum este banda rulantă de la Aeroportul Otopeni unde eu (înalt fiind) trebuie să stau aplecat pentru a nu-mi lăsa scalpul pe tavan.

Mai are rost să vorbim despre pericole? Vă puteți da singuri seama că tunelul acela într-o oră aglomerată e un potențial dezastru fie că e vorba de un cutremur, un incendiu, un virus sau un nebun.

Battles – My Machines (feat. Gary Numan)