Postare de Seară No.26 După cărți

Postare de Seară No.26 După cărți

Dintr-un articol publicat de Mirabela Tiron în 2012 pe tema celei mai vândute cărți din 2011 am aflat că recordul a aparținut unei cărți scrisă de principele Radu cu 22 de mii de copii cumpărate. În paralel în Franța situația a stat de 80 de ori mai bine cu 1.75 milioane de copii ale cărții ”indignați-vă” a lui Stephane Hessel.

În România, spre deosebire de alte state europene, a afla tirajul și vânzările unei cărți necesită o muncă suplimentară, există puțină transparență în domeniu.

Cred că vânzarea de carte se poate revigora prin comerțul online. Eu cumpăr cărți preponderent de pe librării online însă mi-am făcut un obicei ca de fiecare dată când călătoresc într-un oraș să-i vizitez librările și anticariatele și să cumpăr măcar o carte (nu ghiduri turistice, nu albume foto turistice). Așa am făcut când am călătorit prin România cât și prin Italia, Portugalia, Bulgaria și Grecia.

O bună perioadă de timp am devenit adeptul cărților în format electronic și citeam mult, aveam sute de cărți lângă mine pe oriunde mă aflam însă devenea din ce în ce mai dificil să păstrez o coerență, ”jonglam” între prea multe texte și le parcurgeam superficial. A avea la dispoziție două sau trei cărți consider că sunt destule când ești pe drum.

imagine: Jordan Buschur, Place Holders, 2013