Postare de Seară No.28 Libertate la schimb?

Postare de Seară No.28 Libertate la schimb?

Folosim cuvântul libertate mult prea ușor, de cele mai multe ori uităm să-i recunoaștem greutatea aproape sacră pe care o conține și ne limităm la fațetele imediate, singurele pe care avem timp să le percepem în graba noastră cotidiană.

Am ajuns la concluzia că integrarea este un compromis nu un ajutor spre reușită, este o renunțare la libertatea totală, un act de supunere generat de slaba noastră pregătire, o delegare de atribuții și responsabilități, o căutare a stabilității și lejerității.

Mereu am fost de părere că dorința de a adera la grupuri este specifică celor care, din diverse motive, nu sunt siguri pe ei. Aici doresc să fac o precizare importantă în privința tipurilor de grupuri, există grupuri pozitive, cele care reunesc sau facilitează comunicarea între indivizi în vederea propagării și înmulțirii cunoașterii și există grupuri negative care urmăresc aducerea indivizilor spre anumite sfere de influență și curente de opinie. Din aceste două categorii generale văd o mulțime de încrengături pe care le păstrez pentru un text viitor.

Sunt un om simplu însă adeziunile mele țin în principal de prima categorie și implică mai putin căutări afective și mai mult căutarea unei plusvalori (nu în înțelegerea marxistă).

Trăim într-o societate globalizată însă puternic fracturată și asta m-a îndemnat să scriu acest material (incomplet). Consider că nu trebuie să ne temem de libertate, să nu ne dăm libertatea la schimb cu nicio carieră, diplomă sau bunăstare.