Postare de Seară No.14 Zborul bondarului

Postare de Seară No.14 Zborul bondarului

Ce legătură au muzica rock, sufismul, muzica clasică, anarhismul, politica mondială, filosofia occidentală, înțelepciunea orientală, poezia, istoria și activismul? Uneori mă întreb cum de mă regăsesc prin așa de multe lucruri diferite. Adevărul este că pot să ascult Cemetary Gates de la Pantera și după să pun Rimsky-Korsakov și că pot să citesc texte anarhiste după care poezii sufi. Pentru mine nu sunt contradictorii, sunt manifestări ale unei vieți cu care rezonez în măsuri diferite fiindcă știu să le înțeleg sub forma unor coduri diferite. Urmând spiritul confucianist îmi doresc o cuprindere a totului, o înțelegere profundă a generalului. Dacă și tu, cititorule, ești ca mine, te îmbrățișez, dacă nu ești atunci alege-ți lucrurile potrivite fiindcă ceea ce-mi doresc acum este să-ți ofer un sprijin și posibilități.

Astea fiind spuse mă gândeam la o postare de seara (fiindcă asta este o postare de seară), un text informal scris din perspectiva personală. Momentan ascult Walk de la Pantera (a urmat după Cemetary Gates), anterior am ascultat #muzicadesâmbătă. Ieri în drum spre muncă eram în zona Aviatorilor când m-am gândit la faptul că în condiții normale fac 30-40 minute pe drum, respectând toate regulile fac o ora și un sfert, cu mijloacele de transport în comun fac în jur de o oră jumate. Am o navetă lungă, utilă pentru citit însă per total o pierdere de vreme și resurse. Majoritatea ideilor îmi vin în autobuz și în momentul în care se face verde la semafor și nu apuc să mi le notez. Una din idei a fost să public o postare de seară în fiecare seară, probabil o perioadă o pot duce însă calitatea va deveni atât de proastă încât nu va mai conta ce scriu, pe de altă parte, lenevind prea mult asupra unei teme încep să mă plictisesc de ea și eventual o abandonez.

Muzica ce însoțește această postare îi aparține lui Rimsky-Korsakov și cred că majoritatea o cunoașteți. Eu am intrat în contact cu ea prin Tom și Jerry ca să fiu sincer. Eram mic. Era seria cu fundal clasic, ulterior a fost și o serie mai ciudată cu jazz parcă sau muzică electronică. Așadar, vă prezint ”Zborul Bondarului”.

Dacă aveți propuneri despre ce vreți să citiți nu ezitați în a le plasa în rubrica de comentarii.

Toate cele bune, somn ușor.