🇺🇸 Când cei cărora li se zbate steagu-american în gură devin periculoși

Orice mare putere își are simpatizanții ei în rândul oamenilor din alte state. E cumva și normal, natura omului nu este să aibă granițe ci să circule liber, granițele, fie reale fie fizice, duc la comportamente ciudate. De regulă e mai frumos în cealaltă parte. Alții poate simt doar să se alieze cu cel mai puternic sperând că astfel au de câștigat.

Americanofilii și ”americanofonii” (cum spune cântecul) autohtoni au avut parte de o serie de șocuri emoționale pornind de la venirea lui Trump la Casa Albă. Vedeam atunci dificultate pe care o resimțeau ei încercând să se repoziționeze în tabăra lui astfel încât să nu-și piardă obiectul admirației. Acum că Trump a căzut și a venit Biden a fost nevoie de o nouă transformare pe care nu mulți au reușit să o ducă până la capăt.

Acum însă cei care au reușit această nouă schimbare se văd confruntați cu o alta. Biden, eroul salvator, este acum aruncat la colț din cauza crizei afgane iar principalul acuzator este însăși presa de stat și de partid ”mainstream”. Ce se alege oare de sufletele acestor bieți oameni?

Cel mai periculos pentru stabilitatea unei țări este atunci când apar mai perturbări în preferințele oamenilor, când se trece de la o extremă la alta. Să nu uităm, cum aproape un secol în urmă, bine, să zicem 80 de ani, simpatizanții legionari se pregăteau să facă și ei o transformare decisivă, de la luptătorii glorioși ai gărzii de fier urmau, mulți dintre ei, să se supună noii conduceri comuniste de import sovietic.

Făcând asta, și știind de rădăcinile lor, au ales să muncească în plus în închisorile unde erau ținuți pe motive politice semenii lor. Aceștia au fost chiar atât de activi încât și sovieticii au fost impresionați. Mai mult, cei care le cunoșteau respectivele rădăcini germanofile aveau parte de un tratament special, ca să vadă cu această ocazie și superiorii ce oameni noi și desăvârșiți au devenit.

Cu toate aceste strădanii însă ei nu au supraviețuit și cumva a venit și rândul lor când noua generație de comuniști români s-a hotărât să facă ceva curat.

Căderea SUA în importanță și incapacitate de a-și impune voința asupra planetei cum o făcea până anul trecut, va produce un efecte similare în multe părți.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close Menu