Situația  / No 35

Situația / No 35

Cu mai bine de 10 ani în urmă aveam planuri să devin bucătar, un ”chef” și astfel să explorez lumea prin condimente și arome. În paralel doream să-mi dezvolt pasiunea, incipientă pe atunci, față de artă, pentru a înțelege mai bine aspectele sensibile ale realității noastre. Am pășit din aceste vise pe holurile universității de artă, cu un scurt sejur la un fast-food. Nu e vorba că sunt pretențios însă în România acelei perioade arta era o cărare care nu promitea un trai fericit. Îmi amintesc, fiind într-o perioadă de practică la muzeu, cum o doamnă restauratoare se plângea de salariul ei prea mic… și pe bună dreptate, mai mult câștigam eu la fast-food.

Pe repede înainte ajungem în prezent unde acest site este punctul central al studiilor mele (independente). Ce studiez mai exact? În linii mari e vorba de ”om”. În zona geopolitică am intrat relativ recent și treptat, pornind de la sursele media am mers până la sursele ”directe”, feeduri ale europarlamentarilor, cercetători din multe organizații și alți jurnaliști. Îmi place să trec prin aceste date fiindcă știu că fac o muncă înainte de toate pentru mine. Articolele pe care aleg să le public consider că vor avea o importanță mai mare peste 10 ani. În paralel cu geopoliticul (care este o simplă ramură din studiul meu asupra omului și nu o voi aborda pentru mai mult de 2 ani în viitor) încerc să mă ocup de latura artistică (momentan sunt fascinat de spațiile muzicale clasice rusești și italienești) și de zona dezvoltărilor tehnologice (în curând vom ajunge la o singularitate tehnologică).

Ce intenționez peste 10 ani? În primul rând să-mi răspund la întrebările pe care le am despre propria persoană și despre existența noastră. În al doilea rând să am o imagine de ansamblu asupra proceselor care au loc în prezent. Pentru a-mi atinge scopurile am luat evident măsuri de protecție, după cum îmi spunea cineva în perioada când studiam Coranul, după ce citesc un verset de acolo să citesc și o poezie a lui Rumi, pentru a ține lucrurile în ordine. Așa fac cu orice.