Turismul, prioritate în regiunea Caspică

Turismul, prioritate în regiunea Caspică

Statele din zona Mării Caspice cunosc un nivel în creștere de interconectare, cooperare și dezvoltare regională ca urmare a unor reușite diplomatice recente, în mod special soluționarea disputelor privind caracterul legal al mării.

Reprezentanții celor cinci state cu acces la Marea Caspică s-au întâlnit pe 27 și 28 august în localitatea Aktau din Kazakhstan pentru a revizui stadiul strategiei de dezvoltare a turismului în regiune. Deși întâlnirea nu este la un nivel înalt și nu se iau decizii la nivel de stat, forumul a oferit o ocazie pentru continuarea cooperării

Orașul a fost inființat în 1958 pe vremea Uniunii Sovietice ca o așezare pentru muncitorii din industria extractivă de țiței, acum însă numără peste 190 000 de locuitori iar portul său joacă un rol important în planul Kazakhstanului de a deveni un nod al transportului de mărfuri În Eurasia.

În ce privește investițiile în turism, autoritățile de la Nur-Sultan au anunțat începerea lucrărilor în Aktau la un complex cu 600 de camere, vile, terenuri de sport, piscină și un cazino. Inaogurarea este programată pentru luna iulie din 2020. Întreaga regiune are în plan să atragă investiții pentru ridicarea a 45 de hoteluri.

La începutul lunii a avut loc prima ediție a ”Caspian Economic Forum” în Turkmenistan. Printre aspectele dezbătute s-a aflat și domeniul turistic care după decenii de subdezvoltare va cunoaște în curând o înflorire, oferindu-se astfel importante sanșe pentru dezvoltare, cooperare și cunoaștere între popoare.

Close Menu
%d blogeri au apreciat: