Valorile SUA, un ”totalitarism liberal”

Valorile SUA, un ”totalitarism liberal”

Astăzi s-a desfășurat la Moscova o întâlnire a șefilor serviciilor de informații și de securitate ale statelor membre CSI. Din partea Rusiei au fost Nikolai Patrușev, secretarul consiliului de securitate al Federației Ruse, Sergei Lavrov, ministrul de externe și Sergei Narîșkin, director al SVR adică serviciul de informații externe. Au mai venit reprezentanți din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Turkmenistan și Uzbekistan.

Declarații incendiare au fost transmise în contextul acestei reuniuni iar rușii au identificat clar un inamic în forma ”totalitarismului liberal” propagat de statele Occidentale. Acest termen a fost conceput de Narîșkin pentru a descrie valorile promovate de SUA. Referitor la termenul acesta vă recomand să citiți cartea ”Fascismul liberal” de Jonah Goldberg, puteți citi recenzia mea aici (click).

În acest moment se află în desfășurare ruperea economică și culturală a Ucrainei de Rusia însă ținte similare se încearcă și cu Belarus, Georgia și țările din Asia Centrală. Mecanismele prin care Washington își pune în aplicare planurile perfide nu mai sunt o noutate iar statele aliate au posibilitatea de a neutraliza și riposta la aceste atacuri printr-o cooperare strânsă.

Close Menu