Viața e un cabaret

Viața e un cabaret

Te provoc să meditezi asupra vieții. Dacă se poate, zilnic, înainte de prima cană de cafea și mai exact pe burta goală. Lasă foamea să te roadă un pic, să-ți reamintească cine are frâiele. Niciodată până acum nu ai meditat cu adevărat, ai făcut totul superficial, ai zgâriat tigăile de teflon și acum ți se lipește mâncarea. Ai ținut post cu surogate de zahăr și carne și bere fără alcool. Lasă-le și ascultă aici.

cabaret1Viața pentru noi înseamnă timp, este singura metodă în care o putem percepe, suntem expuși toanelor timpului, secundarul seceră cadranul, tic tac până când pentru fiecare dintre noi, fără excepție, ceasul încetează să existe. Ce putem alege dacă există vreo alegere de făcut. Cu toată dezamăgirea noastră nu îi suntem totuși niște supuși, supunere nu există fiindcă ea necesită un alt tip de relații. Avem libertatea de a vedea alternativa care nu există, alegerea ce se conturează special pentru noi ca o ușă magică pe firmament. Existența oricărui lucru, în sine, este discutabilă. Un nebun sau un iluminat ar avea câteva de zis în privința asta, uimindu-se poate de asemănările dintre ei și dezgustându-se în același timp la ideea că oricând soarta i-ar fi putut transforma unul în celălalt.

Caut o metodă să preiau eu frâiele, nu eu cel care flămânzește în zilele dinaintea salariului fiindcă-și dă banii pe o carte sau un film. Nu eu cel care scrie cuvintele acestea într-o atmosferă diletantă. Nu eu cel care întreabă ci cel care tace. Cel care tace din fiecare din noi este, în exilul său, scăparea noastră. Scoate-l din pădurea care-i e casă, spală-l și hrănește-l și întreabă-l cine este și-ți va spune cine ești.

O seară faină, toate cele bune.

 

Circus Contraption – We Are All Mad (genul: dark cabaret)