Liu Xuanzun a publicat un articol pe Global Times ce are ca subiect o importantă inovație tehnologică ce va genera la rândul ei o serie de dezvoltări în industria aerospațială, atât civilă cât și militară. Printre planurile chinezilor este să dezvolte sisteme de lansare pentru sateliți și misiuni umane cu nave aerospațiale dezvoltate cu ajutorul acestui tunel.
JF-22 este numele lui și conform informațiilor actuale este proiectat pentru testarea machetelor la viteze de până la 30 de ori viteza sunetului, cu ajutor unor explozii chimice, simulând altitudini între 40 și 100 km, limita de unde se consideră că începe spațiul cosmic.
SCMP (South China Mornind Post) l-a citat pe Han Guilai, cercetător în Cadrul Academiei de Științe din China când a precizat un aspect infiorător pentru grupul vestic, China se va plasa cu 20-30 de ani înaintea Occidentului în privința acestor cercetări.
Tunelul aerodinamic nu este însă totul, orice aparat testat va trebui să aibă anumite caracteristici esențiale. Este nevoie de materiale rezistente la tensiunile imense care vor apărea. Asta înseamnă că în China se dezvoltă în paralel proiecte de cercetare și de producție industrială a materialelor speciale de ultimă oră.
În același timp este necesară dezvoltarea unei clase (sau mai multe) de motoare capabile să propulseze respectivele nave. Această etapă este pentru momentul când vor ajunge la nivelul prototipurilor de zbor cu propulsie proprie. Putem să fim siguri că echipe de cercetători lucrează chiar în acest moment la astfel de motoare.
În momentul în care ”grupul vestic” va recupera decalajul existent în raport cu inovațiile Rusiei deja Rusia și China vor beneficia considerabil de rezultatele acestor cercetări realizate în JF-22.