China și Tadjikistan, prieteni buni

China și Tadjikistan, prieteni buni

Astăzi, președintele Rahmon din Tadjikistan s-a întâlnit cu consilierul de stat și ministrul de externe Wang Yi la Dușanbe, cu ocazia reuniunii miniștrilor de externe ai OCS. „China va susține, cu fermitate politicile interne și externe ale Tadjikistanului și va susține cu fermitate Tadjikistanul în protejarea suveranității și securității sale naționale” este ceea ce raportează Xinhua News Agency. Acest lucru indică în mod clar că, în prezent, relațiile dintre cele două țări sunt pozitive și constructive și că Beijingul este devotat să le mențină astfel și chiar să le stimuleze.

China este dispusă să „construiască o comunitate de securitate indestructibilă China-Tadjikistan, să protejeze interesele comune ale celor două țări și să contribuie la dezvoltarea pașnică regională”.

Wang Yi a discutat și cu omologul său tadjik, Sirojiddin Muhriddin. Cele două părți au convenit asupra înființării primului atelier Luban în Asia Centrală. Aceasta este o inițiativă educațională mondială menită, în acest caz, să ajute tadjicii în formarea profesională necesară dezvoltării țării lor. Cele două părți au convenit, de asemenea, să își coordoneze eforturile cu privire la Afganistan.

Close Menu