You are currently viewing 新少林寺 (Șaolin) / China / 2011

新少林寺 (Șaolin) / China / 2011

Regizat de 陈木胜 (Chen Musheng) în 2011, 新少林寺 () este un film de acțiune, de arte marțiale, ce are drept cadru temporal perioada de emergență a Republicii Chineze, fără să prezinte o încadrare istorică certă, e cândva la începutul secolului trecut. La vremea respectivă China era divizată în mai multe facțiuni cu interese și viziuni divergente iar asta ducea la violență.

Filmul este centrat, după cum spune numele, pe mănăstirea Șaolin și călugării acesteia însă e o poveste despre mărire și cădere. Dorința de putere îi poate face pe oameni să acționeze în felurite moduri, nu cele mai bune însă tot ceea ce este important rămâne ce vine prin iubire. Când puterea este pierdută duce la furie însă pierderea a ceea ce e dobândit prin iubire este mult mai apăsător. 侯杰 (Hou Jie), jucat de 刘德华 (Andy Lau), după ce se află pe culmile gloriei cade, pierzându-și conducerea, soția și fiica. Acesta cere ajutor la călugării Șaolin pe care cu puțin timp în urmă i-a lipsit de respect.

侯杰 descoperă însă un lucru îngrozitor pus la cale de cel care l-a înlocuit și vine momentul să-și înfrunte trecutul. Din acest moment filmul trece în altă etapă și este redată prezența străină care s-a folosit de haosul creat în China pentru a îi fura bogățiile, în acest caz fiind vorba de militari americani care în schimbul armamentului cereau să li se aducă antichități. Nu l-am menționat până acum însă 成龙 (Jackie Chan) este și el prezent în rolul lui 悟道 (Wudao), bucătarul templului care spre final primește o misiune foarte importantă.

În alte roluri: 吴京 (Wu Jing) în rolul călugărului Jingneng; 谢霆锋 (Nicholas Tse) în rolul lui Cao Man, secundul lui Hou Jie; 范冰冰 (Fan Bingbing) în rolul soției lui Hou Jie; 行宇 (Xingyu), călugăr Șaolin adevărat, în rolul de călugăr.

Trailer

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.