You are currently viewing Vremea pionierilor / Rusia / 2017

Vremea pionierilor / Rusia / 2017

Pe 18 martie 1965, cosmonautul sovietic Alexei Leonov a devenit primul om care a făcut o plimbare spațială. Această etapă importantă din prima perioadă a explorării spațiale, o perioadă obsedată de încercarea de a transpune rivalitățile geopolitice și ideologice de pe Pământ în spațiu, este tema filmului din 2017 „Время первых“ (Vremea pionierilor) .

Regizorul este Dmitri Kiseliov (Дмитрий Киселёв), iar actorii principali sunt: ​​Yevgeni Mironov (Евгений Миронов) în rolul lui Alexei Leonov; Konstantin Khabenski (Константин Хабенский) ca Pavel Belyayev; Vladimir Ilin (Влади́мир Ильи́н) în rolul lui Serghei Korolev și Elena Panova (Елéна Панóва) în rolul lui Tatiana Belyayeva.

Filmul este o capodoperă a imaginii, (spoiler) de exemplu, spre final cei doi cosmonauți după ce au depășit numeroase probleme în spațiu, se confruntă cu șanse foarte mici de a fi salvați după ce capsula aterizează într-o zonă izolată, înghețată și cu teren accidentat.

Pornind de la problemele din viața reală care au afectat misiunea Voskhod 2 (Восход-2), regizorul adaugă exact doza de ficțiune necesară pentru a crea un film spațial captivant. Scenele de suspans oferă o anumită aromă însă nu modelează caracteristicile generale pe care le consider în principal tematice perioadei Războiului Rece.