România în Primul Război Mondial, 1916

O expoziție cu tematica României în Primul Război Mondial se desfășoară la Biblioteca Națională a României. Programul de vizitare este de luni până vineri între 8 dimineața și 6 seara. 1916 este anul în care noi am intrat în ”Războiul de Reîntregire” dar este și momentul înfrângerii la București, eveniment ce a dus la retragerea autorităților statului la Iași și s-a ajuns la o reorganizare cu sprijinul Misiunii Militare Franceze.

Documentele cuprind: foi volante, ordine de mobilizare și de operațiuni militare, articole din Epoca, Almanahul ziarului ”Universul”, Albina, Revista enciclopedică populară și Stampa fotografii cu membrii din conducerea Comandamentului, generali și alți ofițeri superiori, fotografii cu viața de zi cu zi, etc.

Rezultat al colaborării dintre Cabinetele Arhivă Istorică, Fotografii, Periodice Româneşti Vechi şi Cartografie, din cadrul Colecţiilor Speciale ale Bibliotecii Naţionale a României, proiectul expoziţional România în Primul Război Mondial va continua în 2017 şi 2018 cu documentarea şi ilustrarea evenimentelor care au avut loc în următorii ani de război, până la armistiţiu şi încheierea războiului, în 11 noiembrie 1918.

  • Durata: Decembrie 2016 – Martie 2017
  • Locația: Biblioteca Națională a României, București.
  • Site: http://www.bibnat.ro/Evenimente-culturale-s108-ev448-ro.htm