Despre mine

Am deschis acest site în ianuarie 2016 cu intenția de a publica materiale din sfera culturală, de a mă axa astfel pe artă și interacțiunile noastre cu genurile artistice și înrudite.

Noua șfințenie, prima ”Postare de seară”, a reprezentat începutul unei serii la care lucrez și acum și pe care mi-o doresc o zonă de refugiu, meditativă pot spune.

O selecție: Timpul și banii (); Spirale (); Viața e un cabaret (); Pragul unui portar (); De la muzeu la mall (); Ibricul și oglinda (); Limbă de poezie (); Postare de seară No.21 Noi și democrația (); Postare de seară No.29 Dilema unduirii (); Postare de seară No. 30 Rezist prin tutun (); Postare de seară No.32 Antropologie digitală (); etc.

Viitoarea politică externă a SUA (2016-08-06) a fost primul articol din seria ”Declarația zilei” însă nu a fost prima declarație, aceasta a fost publicată pe Facebook în data de 2016-07-21 și îi aparține lui Costin Borc. În total pe Facebook am publicat 62 de astfel de imagini până când am transferat seria exclusiv pe siteul meu. Ce mi-am propus de la început a fost să construiesc un instrument de lucru prin care să pot genera după trecerea anilor un parcurs organic al discursurilor și temelor. Prin introducerea declarațiilor, siteul a ”pivotat” spre zona politicului deși nu toate declarațiile sunt politice.

În data de 2017-06-02 am publicat primul material din categoria ”Eurasia”, e vorba de Turkmenistanul va livra Chinei mai mult gaz natural din 2017. Nu intenționam să acord prea mare interes acestui segment și din acest motiv primele articole aveau fotografia principală în alb/negru. Spre deosebire de declarații care au punctul de pornire, evident, de la o declarație, articolele din categoria eurasiei sunt fie mai specifice (știri), fie comentarii sau analize. Toate materialele au legătură cu cooperarea interstatală în zona eurasiei.

Muzica de sâmbătă” este o rubrică săptămânală cu propria ei pagină de facebook. În fiecare sâmbătă dimineață vă invit să descoperiți o nouă compoziție din lucrările îndrăgite de mine sau pur și simplu curiozități.

Cărți pe navetă” este categoria de recenzii literare (și non-literare) pe care din păcate o neglijez în ultima perioadă. Lecturile necesare pentru articolele politice îmi mănâncă mult din timpul rezervat muncii la site. Cu toate acestea mi-am propus să-mi direcționez atenția în privința literaturii exclusiv pe lucrări autobiografice și în cel mai rău caz biografice.

Descoperă lumea” este cenușăreasa pentru moment însă plănuiesc să-i acord mai multă atenție anul acesta. În cadrul acestei rubrici voi publica materiale ce țin de evoluțiile tehnologice și analize ce privesc transformările din lume care ajung să ne transforme pe noi dar și experiențe personale ca ”Ieșim din era carbohidraților?”.

În rest am studiat 3 ani istoria și teoria artei, ulterior am studiat jurnalismul. Mi-am dezvoltat o antipatie față de sistemul universitar românesc (motivele obiective pe care le știm cu toții) și m-am hotărât să pornesc la drum fără ”pile și relații”. Din acest motiv îmi consider munca independentă și este în totalitate o muncă de voluntariat. Scopul final este să contribui la dezvoltarea spațiului socio-cultural din țară și fac asta cu un sacrificiu personal considerabil.

Sunt interesat de geopolitică (în special geopolitica eurasiei și perspectivele cooperării în acest spațiu), muzica (clasică modernă și contemporană din Rusia și Italia), limbile persană și rusă, arta constructivistă, arhitectura ”brutalistă” și marile praguri tehnologice (ca inteligența artificială, terapiile genetice, fuziunea nucleară, și alte cercetări ce țineau până de curând de SF).

Pentru discuții vă stau la dispoziție la contact(at)florincosma.ro

Toate cele bune