De la campusul din Vladivostok până la tramvaiele Lisabonei, de la așezările izolate din nordul Siberiei la metropolele Indoneziei, Eurasia este un loc mare, bogat și divers. În acest spațiu aproape toate marile civilizații s-au născut, s-au dezvoltat și au decăzut. Una după alta fiecare a avut timpul ei de glorie, fiecare civilizație și-a pus amprenta în tot ce știm noi despre noi, despre om în toate manifestările lui.

În prezent nu există o Eurasia ca stat, ca organizație însă consider că putem vorbi despre o civilizație eurasiatică albeit puternic divizată. Diversitatea este așa de mare încât elementele comune sunt în esență universale. Asta este frumusețea pe care eu o văd. Există desigur și multă suferință însă aleg să vorbesc despre frumos de câte ori pot.

Despre asta este siteul, despre frumusetea Eurasiei, despre exemplele de cooperare și gândire pozitivă, despre speranță și progres, despre fericire și împlinire. Mi-ar plăcea ca în acest spațiu (și pe întreg globul) omul să se redescopere și să se reinventeze în ceea ce poate să fie.

Nu îmi fac mari speranțe însă că voi apuca acest moment, din nefericire forțele din Eurasia sunt încă orientate pe propria supraviețuire și glorie. Divergențe pe probleme teritoriale și economice abundă, ignoranță în materie de cultură abundă, disprețul față de ființa umană abundă și el.

Zilnic trec prin aproape 300 de surse de informare, de la agenții de presă internaționale la presă locală din regiuni în care probabil nu voi ajunge niciodată. De ce fac asta? Fiindcă vreau să cunosc, vreau să știu care sunt limitele omului, care sunt evenimentele capabile să zdruncine în orice clipă ceea ce știm despre Eurasia. Cel mai mult îmi plac știrile aparent neimportante care însă au o caracteristică foarte importantă, acest tip de știri anunță schimbări mari. Sunt însă greu de identificat prin tot acest zgomot de fond produs de jurnalismul eurasiatic.

Ce găsești în acest site este o poartă către necunoscut iar eu vrea să îl fac cunoscut. Ce îmi doresc să ajungă acest site este un loc de convergență. În viitor îmi voi folosi cunoștințele de engleză, persană, rusă și chineză pentru a ajunge la oamenii care vorbesc aceste limbi, desigur, în măsura în care internetul rămâne liber iar acolo unde nu este liber reușesc să trec de cenzură.