China, cu un pas în fața epidemiei

Academia de Științe a Chinei a anunțat că va asigura accesul gratuit pentru cercetătorii chinezi la platforma online de știință și tehnologie. Acest ”cloud” conectează toate centrele importante de cercetare și instituțiile științifice și strânge astfel întreaga cercetare pentru a ușura accesul la descoperiri.

Pe lângă înformații, această platformă înlesnește comunicarea între cercetători și pune la dispoziție puterea de calcul necesară în investigarea genetică a virusului și căutarea unui tratament.

Un întreg sistem a fost pus în funcțiune pentru a controla toate aspectele epidemiei. De la grupuri de voluntari care participă la identificarea oamenilor cu simptome și care pun în aplicare măsurile de prevenire până la complexul proces de cercetare a virusului, de găsire a unui vaccin și de gestionare a focarelor existente.

În ce privește tratementul, autoritățile au selectat 30 de medicamente disponibile pe piață pentru a desfășura teste, 12 dintre acestea fiind anti-HIV.

Pentru detalii recomand această sursa http://www.ecns.cn/z/2020-01-23/detail-ifzsyram6090121.shtml

Până în acest moment au fost înregistrate peste 14000 de cazuri de îmbolnăvire în China și 140 în alte state, peste 300 de morți și tot cam atâtea cazuri tratate. Se atenționează asupra riscului reinfectării celor deja tratați.