Germania apără proiectul Nord Stream-2

Franța a cerut public Germaniei să stopeze lucrările la Nord Stream-2, proiectul de infrastrctură realizat în parteneriat cu rușii prin care Berlin caută să-și asigur un acces stabil și convenabil la petrol. Astăzi, 2 februarie 2021, a venit răspunsul nemților.

Klaus Ernst este membru în Bundestag din partea partidului de stânga ”die Linke” și liderul comisiei pentru economie și energie. Acesta a declarat că ceea ce francezii le cer ”nu este rezonabil și este greșit”. Ernst și-a mai exprimat nu demult opinia că nu este cazul să fie asociate cazul Navalni cu proiectul Nord Stream 2.

În acest moment Germania (și desigur Rusia) se află sub presiune din partea SUA și a unora dintre aliații acesteia pentru a renunța la finalizarea lucrărilor la Nord Stream-2. Acest proiect ar sprijini recuperarea economică europeană în epoca post-pandemică prin asigurarea energiei necesare la prețuri competitive. Statele Unite se opun însă acestui proiect pe motive politice și economice fiindcă ei urmăresc livrarea de gaz petrolier lichefiat prin Polonia spre consumatorii din UE.