Iran aniversează cele zece zile de Fajr

Actualul an iranian se apropie de final iar asta înseamnă că guvernul și administrațiile regionale se pregătesc să anunțe indeplinirea obiectivelor stabilite cu un an înainte. Un articol publicat pe Teheran Times ne informează despre proiectele de infrastructură și industriale care au fost întreprinse începând cu 20 martie 2020 și au fost finalizate oficial în zilele dintre 31 ianuarie și 10 februarie.

Aceste proiecte nu sunt în niciun caz în categoria marilor lucrări de infrastructură ci sunt create în mare parte ca o modalitate de a marca aniversarea Fajr. Provincia Busher, spre exemplu, a inaugurat 20 de ferme de creveți precum și o fermă de alge și lipitori. Lângă Jazireh-ye Shif, un mic sat de 4000 de locuitori, tot în provincia Busher, se va deschide în curând un port pescăresc.

În provincia Azerbaidjanului de Vest atenția a fost atrasă de proiectele miniere, 11 dintre acestea valorând 1,7 miliarde de Yuani.

Zanjan, o provincie cea mai mare parte rurală, a văzut deschiderea a cinci noi unități de producție în valoare de 10 miliarde de Yuan. Printre acestea se numără un complex de producție și preucrare a oțelului, o unitate de producție de țesături și o companie care fabrică produse din plastic. Aproape 1800 de noi locuri de muncă pentru locuitorii din provincia Zanjan au fost create.

Proiectele nu vor avea un impact economic major la nivel de țară. Cu toate acestea, mulți oameni și multe familii vor vedea îmbunătățiri în viața lor, cu acces la noi locuri de muncă și la o infrastructură mai bună, inclusiv rețele noi de electricitate și servicii de internet.

Sărbătoarea Fajr este una politică și marchează întoarcerea lui Khomeini în Iran în 1979, cu zece zile înainte de începerea Revoluției Islamice.