Vicepreședintele Vietnamului în India

  • Vizită de 3 zile (11-13.02.2020) a lui Thinh în India
  • Legături bilaterale strategice
  • Comerț bilateral în valoare de 15 miliarde de dolari

Vicepreședinții Vietnamului și a Indiei au discutat pe 23 februarie în New Delhi. Cele două state se bucură de relații bilaterale prietenoase, chiar strategice, cu întâlniri de nivel înalt anuale. S-a hotărât dezvoltarea acestei prietenii și întărirea cooperării în mai multe sectoare, de la comerț și schimburi culturale la securitate și cercetare. India vede în Vietnam un prieten în contextul expansiunii diplomatice și economice a Chinei în zona Asiei de sud-est.

Este plănuită atingerea unui volum de 15 miliarde de dolari în schimburile comerciale anuale pentru anul în curs după ce în 2018 s-a depășit pragul de 14 miliarde de dolari. Vorbim într-adevăr despre o creștere însă aceasta se află cu mult sub pragul de 20 miliarde de dolari stabilit în 2015 și care se dorea atins sau depășit până în 2020.

Principalele exporturi din Vietnam sunt produsele electronice, cele agricole, textilele, materialele de construcție, produsele farmaceutice și metalele prețioase. India exportă vietnamezilor preponderent produse agricole și farmaceutice.

Đặng Thị Ngọc Thịnh – vicepreședinte Vietnam
Venkaiah Naidu – vicepreședinte India
Vizită de 3 zile (11-13.02.2020) a lui Thinh în India