Vizita lui Borrell în Rusia a dezlănțuit bischonii uniunii

La circa 4 zile după vizita sa în Rusia, Josep Borrell a intrat pe lista de mustrare a anumitor segmente din aparatul Uniunii Europene. Acești funcționari au atras atenția că vocea Bruxelles-ului ar putea să fie afectată, cumva lătratul își pierde din forță și lasă să se vadă niște colți deja tociți. Într-adevăr, Rusia este un adversar pe cinste așa că de ce ai alege să îl faci și dușman?


Normalizarea relațiilor diplomatice cu Rusia și revenirea la o formă de cooperare constructivă și congruentă cu perspectivele pe termen lung de pace, stabilitate și progres vor rămâne în continuare o țintă. Țintă este și pentru cei care nu înțeleg zeitgeistul, spiritul acestei epoci însă nu în același mod.

Din nefericire Uniunea Europeană nu este o democrație, este o birocrație tehnocrată care nu răspunde poporului fiindcă a fost creată deasupra unui popor care nu există. Noi suntem divizați în țările noastre, în regiunile noastre, în orașele noastre, în casele noastre și în inimile și mințile noastre iar pe această lipsă de unitate și uneori o accentuată conștientizare a diferențelor s-a dezvoltat birocrația.

În numele nostru această birocrație tehnocrată prin diferite instituții și agenții a ajuns să ne facă să credem că trăim în libertate și în democrație. Libertatea este atât de bună pe cât de solidă este făcută să pară percepția ei dar să nu vă păcăliți, faptul că avem un parlament european nu înseamnă că are și putere.

Nu suntem o democrație, niciodata doamna Von der Leyen nu a pus piciorul într-un sat oarecare al României, de exemplu, pentru a se convinge ea exact pe cine slujește din postul de președinte al Comisiei Europene. Noi ne-am cedat suveranitatea pentru această iluzie de democrație și pentru ideologia libertății iar cei ce ne slujesc pe noi ne-au cedat suveranitatea pentru ajutoare de dezvoltare.

Această birocrație tehnocrată vorbește despre democrație în alte țări, zeitgeistul va aduce democrația în Europa iar ei, fiindcă nu sunt printre noi, nici nu vor înțelege.

Cine este Europa să dojenească alte state când cea mai mare parte din istoria noastră și mai precis ultimele secole au fost marcate de sclavie, ghilotine și bocanci apăsând greu pe speranțele oamenilor. Trebuie să încetăm imediat acest joc murdar și să revenim la o viziune mai bună pentru viitor bazată pe cooperare și înțelegere. Avem nevoie înainte de toate de un moment în care să ne reinventăm, să facem un pas spre noi și să descoperim ce înseamnă să fim europeni înainte să fie prea târziu.