Întâlnire Lavrov (Rusia) – Borrell (UE)

Întâlnire Lavrov (Rusia) – Borrell (UE)

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov și Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, s-au întâlnit la Moscova în 5 februarie. În cadrul discuției cele două părți au evidențiat principalele probleme cu care se confruntă în dezvoltarea relațiilor diplomatice.

Pe 7 ianuarie nu au fost încă publicate informații pe site-ul oficial al lui Borrell. Site-ul Ministerului de Externe al Rusiei (link) a publicat o transcriere a conferinței de presă care conține doar răspunsurile lui Lavrov.

Conferința de presă putem urmări aici:

Relațiile economice UE-Rusia se dezvoltă indiferent de sancțiuni sau obstacole politice. Lavrov a declarat că Rusia este dispusă să dezvolte o relație pragmatică și constructivă cu UE.

O deteriorare suplimentară a relațiilor dintre cele două state ar putea însemna dezastru, sunt încrezător că lucrurile se vor schimba în bine pe termen mediu. Borrell reușește să facă o reprezentare în mare măsură proastă, părea în mare parte incoerent, nepregătit și fără mesaje clare și puternice de dat.

Atitudinile recente cu privire la Nord Stream 2 par să indice că cel puțin un segment al elitelor europene este dispus să încerce o repornire a relațiilor Rusia – UE. Problema este că, în ansamblu, conducerea Europeană nu are voința și puterea de a adopta o politică externă independentă și care să nu fie legată de capriciile și interesele Washingtonului.

Close Menu
Feedback
Feedback
How would you rate your experience?
Do you have any additional comment?
Next
Enter your email if you'd like us to contact you regarding with your feedback.
Back
Submit
Thank you for submitting your feedback!
%d blogeri au apreciat: