You are currently viewing Lavrov: punctele noastre de vedere coincid
Am căzut de acord asupra unui set de măsuri practice, pași care sunt gândiți să crească gradul de cooperare dintre Rusia și statele arabe in domenii ca economia, comerțul, cercetarea, educația și cultură.

Lavrov: punctele noastre de vedere coincid

Al 5-lea forum de cooperare ruso-arab, la nivelul miniștrilor de externe, s-a desfășurat cu succes la Moscova în data de 16 aprilie 2019.

Acest forum a fost lansat oficial în 2009 printr-un memorandum semnat de către Rusia și Liga Arabă și a evoluat într-un mecanism eficient de comunicare în raporturile diplomatice dintre cele două entități. Rusia își exprimă fără rețineri interesele în zona Orientului Mijlociu, regiune ce a dobândit o importanță strategică sporită pentru perspectivele de dezvoltare ale federației. Această a 5-a ediție a forumului a dus la exprimarea unei opinii unanime de respingere a recunoașterii de către SUA a Înălțimilor Golan ca fiind parte din Israel, o tentativă evidentă a diplomației ruse de a genera disensiuni în interiorul Ligii Arabe în ce privește relațiile diplomatice avut de statele membre cu Statele Unite. La finalul evenimentului a fost semnata o declarație comună și s-a adoptat un plan de acțiune pentru următorii 3 ani.