You are currently viewing Mesaj de sfârșit de 2021 pentru cititorii mei

Mesaj de sfârșit de 2021 pentru cititorii mei

Bună prieteni, iarna a venit și “sezonul sărbătorilor” s-a avântat asupra portofelelor noastre în marele spectacol consumerist. În timp ce numărăm zilele până la sfârșitul anului 2021 ar trebui să ne facem timp să ne gândim la activitatea noastră din ultimul an, ce am realizat și unde ne-a lipsit inițiativa și voința. Granița dintre ani este arbitrară dar cumva sărbătorile sunt o cezură de speranță într-o lume altfel consistentă în adversități.

Când vine vorba de cititori sunt încântat să raportez că s-a realizat o creștere aproape triplă față de 2020. Acest lucru vine în contextul în care nu aloc absolut nici o atenție publicității iar activitatea de marketing este sporadică. A fost cel mai prolific an de până acum când vine vorba de numărul de articole publicate precum și de calitatea acestora.

Asta îmi spune că mulți dintre voi sunteți interesați de evenimente Eurasiatice și artă și cultură din locuri în principal non-occidentale. În 2021 am început să lucrez activ la conținutul meu în limba engleză, ceea ce a dus la un număr aproape egal de articole atât în limba română cât și în limba engleză începând cu jumătatea anului 2021. Astfel numărul de cititori la nivel internațional a crescut foarte mult de atunci.

În ceea ce privește conținutul scris în farsi, rusă și chineză, am început să experimentez în dorința de a-mi exprima corect gândurile și ideile în limbi în care nu am exercițiu. Deoarece am o experiență practică limitată, articolele în aceste limbi sunt redactate în fraze simple și scurte.

Ca proiect secundar a fost un jurnal online intitulat “The Eurasian Link” ce a debutat în august sub forma unei reviste săptămânale înainte de a deveni una lunară. În prezent din lipsă de timp nu mai este publicată dar intenționez să repornesc proiectul cât mai curând posibil în 2022 împreună cu o echipă editorială Eurasiatică.

Segmentul podcasturilor audio a fost de interes pentru un scurt experiment în toamnă. Câteva episoade au fost difuzate atât în engleză cât și în română. Mass-media audio-vizuală va continua să crească atâta timp cât Internetul va rămâne mai mult sau mai puțin liber. Ținând cont de acest lucru voi prioritiza munca la un podcast sau chiar la o serie video anul viitor care să meargă mână în mână cu materialele mele scrise.

De departe cel mai important proiect pe care intenționez să-l întreprind în 2022 nu va fi nici măcar centrat pe munca mea. Există o nevoie puternică de voci independente în societate, atât în domeniul virtual cât și în cel real. Mulți dintre voi căutați direcții în care să vă puneți energiile și căutați modalități de a vă proteja. Deși nu am toate răspunsurile voi fi fericit să vă împărtășesc experiența mea pentru a continua cauza.

Sărbători fericite, an nou fericit și nici un pas înapoi.