Despre acadele și sirop de tuse

Vă mai amintiți când nici nu se punea problema unui pașaport de vaccinare? Adică erau oameni care ridicau problema dar imediat presa oficială și ăștia unii de prin rețele(le de socializare) zbierau despre paranoia și teoria conspirației.

Mno…. ”It is absolutely necessary to have a certificate when you are vaccinated” – Ursula von der Leyen, unul din capetele Uniunii Europene, prin ianuarie 2021.

Cu mult înainte, în aprilie 2020 OMS publica un material: “Immunity passports” in the context of C****-19.

Un titlu de articol din 4 mai 2021: ”France’s new vaccination certificates ‘first step’ towards health passport” (thelocal.fr). Ce ”frumos” nu? Asta e însă știre veche, ceva mai proaspăt sună așa ”France will require people to use a ‘health passport’ to enter a restaurant or attraction this fall”.

Deci s-a mers de la ”nu o să fie pașaport” la ”nu o să fie pașaport însă o să fie certificat verde” (de ce nu căcăniu cu dungi fuxia?) la ”este absolut necesar un certificat după vaccin”, deci puțin din ambele abordări, nu e pașaport, e certificat, nu e verde e pentru vaccinuri. Bun, sau mai bine zis rău. Ce urmează este ”pașaportul de sănătate”. Bă bieți, de ce n-ați zis așa de la început? Ce… vă era teamă că se întâmplă ceva?

Dacă era piață libera, îmi cumpăram cu banii mei un Sputnik V nu prostia aia cu care s-au fâțâit toți pe fakebook. Problema de fapt nu e vaccinul în sine ci este direcția în care se desfășoară evenimentele. Eu oricum am trecut prin boală, foarte posibil de două ori cu tulpini diferite, cât îmi e dat de trăit atât voi trăi, evident, însă nu sunt de acord să fiu mânat prin frică să fac ceva. Cum nu sunt de acord nici să fac ceva din constrângeri. Vorbesc pentru adulți, dacă era Ebola era una însă am trecut prin C****, am supraviețuit, mulți alții ca și mine. Cu certitudine mă v-a lua altceva mai târziu, naiba știe. Până la urmă și eu ca și tine și ca alții suntem rezistenți pe cât ne-am îngrijit de noi prin viață bună și mâncare sănătoasă.

Dacă vi se pare greu acum, nu vreau să vă spun ce poate să vină. Parcă și aud pe unii ”băăăă, tu ești cu chinejii, așa e și la ei, la noi nu vrei ă?”, păi bă, ești vaccinat(ă) nu? Îți plătești taxele la timp și ești cetățean țiplă presupun… bravo. Altfel, dacă nu accepți acest mic compromis din dorința profundă de conformare ci doar din dorința de a putea intra iar în cluburi și a merge în alte țări ce aș putea să spun… Te-a momit cu acadeaua (sau micul)? Iar dacă te simți presat(ă) (sau chiar ești obligat(ă) ) să te conformezi, iar, ce aș putea să spun? Ți s-a arătat bățul?

Asta e problema mea, suntem oameni adulți tratați ca pe vite (sau măgari). În tărâmul luminat democratic și civilizator pe deasupra.