Serbia deschide jocurile ”Gardienii ordinii” în cadrul ”Olimpiadei militare”

Serbia deschide jocurile ”Gardienii ordinii” în cadrul ”Olimpiadei militare”

Din 22 august și până pe 4 septembrie au fost programate ”Jocurile Militare Internaționale”, eveniment aflat la a 7-a ediție. Le-am dat numele de ”olimpiadă militară” datorită structurii și participării. În acest an 12 țări găzduiesc diferite tipuri de competiții și un total de 44 de state participă. Despre toate acestea voi publica un material după încheierea competițiilor, acum am dorit doar să prezint contextul unei întâlniri.

Pe 29 august, ministrul-adjunct al apărării al Rusiei, Tatiana Șevtsova, a ajuns în Serbia în cadrul unei călătorii de 2 zile unde a fost întâmpinată de ministrul sârb al apărării, Nebojsa Stefanovic. Împreună au participat la ceremonia de deschidere a competiției poliției militare desfășurată în orașul Kraljevo.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor MIlitare Internaționale 2021, competiția poliției militare

Din cele 44 de state care participă la toată competiție, în Serbia au venit echipe din Kazahstan, Rusia, Cipru, Iran, Qatar și desigur Serbia. Ca observatori au fost anunțati cei din Belarus, Egipt, Bosnia și Herțegovina, Grecia și Ungaria.

Întâlnirea celor doi oficiali nu s-a limitat la ceremonie ci au discutat despre dezvoltarea cooperării în sfera militară și economică. Încă din 2013 când cele două state au semnat pe mai 24, la Sochi, parteneriatului strategic, întâlnirile dintre oficiali au devenit uzuale iar Rusia a început să se împlice din ce în ce mai mult în modernizarea și pregătirea forțelor armate sârbe.

Close Menu