Trump înfruntă liderii arabi

America vrea pace însă mai exact ar trebui să se vorbească despre lupta pentru pace, aceasta va aduce in trezoreria Statelor Unite 110 miliarde de dolari și peste 300 de miliarde în următorii 10 ani numai din partea saudiților, bani ce reprezintă o comandă consistentă de armament. Alte aproape 400 de miliarde au fost aprobate ca investiții reciproce.

Aceasta a fost prima vizită în străinătate a lui Trump de când a devenit președinte și este important de menționat că a avut loc în contextul unei reuniuni în Arabia Saudită a liderilor arabi în cadrul Summitului Arab Islamic American. A fost reamintit Iranul, țară care se află într-un conflict diplomatic deschis cu regatul despotic și care joacă un rol de sperietoare, contribuind astfel indirect la importurile saudite de armament american.

În privința terorismul Trump și-a repetat poziția, dacă nu extremă cel puțin agresivă, de a-i alunga pe teroriști de pe fața pământului. Această retorică i-a adus voturi acasă însă auzită în sala somptuoasă de conferințe din inima Riadului, a reușit să genereze cel mult priviri îngândurate pe figurile liderilor arabi. Prezentarea procentului de 95% reprezentând victimele musulmane ale atacurilor teroriste a căzut ca o condamnare a liderilor musulmani în fața propriilor popoare. Statele arabe bogate în petrol investesc sume imense în bunăstarea ”păturii superioare”, în armament și în proiecte megalomanice cu un impact social pozitiv minim.

Young Muslim boys and girls should be able to grow up free from fear, safe from violence, and innocent of hatred.

And young Muslim men and women should have the chance to build a new era of prosperity for themselves and their peoples.

God’s help, this summit will mark the beginning of the end for those who practice terror and spread its vile creed.

Citește întregul discurs aici.